X

Underbart

Vi kontaktar dig så snart som möjligt

FAQ konsument

Varför en app för beställning och betalning?

Vi vill erbjuda bra produkter i en avkopplande miljö men där det samtidigt går fort att få sin mat. Genom att använda en app kan man som kund enkelt beställa och betala utan att behöva vifta på serveringspersonal. Beställningen går direkt till köket som börjar laga maten utan väntetid. Vill du ha något mer är det bara att ta fram telefonen och klicka igen så kommer vi till ditt bord med din beställning.

Min app fungerar inte?

Se alltid till att ha den senaste versionen nerladdad. Den senaste versionen finns alltid på App Store eller Google play.

Jag vill bjuda min familj på middag hur gör jag?

I appen finns en funktion som heter ”skapa” grupporder. Trycker du på denna knapp får du upp en kod. Ger du den till övriga som ska beställa på din nota så kan de uppge koden när de ska checka ut för att överföra kostnaden till din order. Samtliga orders samlas på din nota och när du betalar skickas alla beställningar till köket för tillredning och ditt kort/swish-konto belastas med kostnaden.

Är det säkert att lämna mina kortuppgifter i appen

Våra betalningslösningar bygger på korthantering hos Dibs och Swish system för Swish-betalningar. Dessa aktörer är några av de största och mest erfarna på att hantera betalningsuppgifter i Sverige. Samtliga kortuppgifter hanteras av Dibs / Swish och när du betalar så slussas du till Dibs/Swish-system.

Jag vill få hjälp vid bordet och min beställning, hur gör jag då?

Använd symbolen längst ner till höger för att tillkalla personal. Då kommer personalen att se förfrågan och besöka er så fort som möjligt för att hjälpa till

Tillverkare av appen
Krogia
Krogia AB
559121-0744
support@krogia.se

Nuvarande restaurangs kontakuppgifter finner ni under restauranger