X

Underbart

Vi kontaktar dig så snart som möjligt

Köpvillkor

Introduktion till vår App

Med senaste versionen av appen installerad kan du beställa och betala. Restaurangens app finns tillgänglig för Android och iOS.

Vid beställning väljer du om du vill äta i restaurangen eller om du vill ta maten med dig. Du kan även välja vid vilken tidpunkt på dagen du vill att maten ska vara klar. Väljer du ingen tidpunkt kommer maten levereras så fort den är färdiglagad till din sittplats. Har du valt att ta med dig maten kommer du få ett meddelande i appen när maten är färdig. För att meddelandefunktionen ska fungera krävs att du tillåter notiser från appen.

För att beställa mat via appen krävs att du registrerar ett konto. Vi avkräver dig inga personuppgifter för registrering utan endast en fungerande e-postadress.

Betalning

Betalning av köp i restaurangen appen kan göras antingen med betal/kreditkort eller med Swish. Vi accepterar de vanligast förekommande korten så som Visa, Mastercard och American Express (Amex).

Kontroll av legitimation

Vid köp via appen kan du bli ombedd att uppvisa giltig legitimation. Har du betalat med kort kan du även bli ombedd att uppvisa det använda kortet. Har du beställt alkoholhaltiga drycker kan personalen vilja se legitimation för att säkerställa att du är över 18 år. Enligt svensk lagstiftning får ingen alkohol säljas till personer som är under 18 år.

Säkerhet

Krogia har valt att samarbeta med Swish och Dibs för att garantera säkra betalningar. Inga betalningsuppgifter sparas i appen.

Priser, mervärdesskatt, kvitto och avgifter.

Inga extra avgifter tillkommer när du handlar genom appen.

Ett kvitto på dina inköp skickas till den e-postadress du uppgett vid registrering av konto i appen. Önskar du få kvitto utskrivet på restaurangen så ombesörjer vi detta. För att göra detta ber vi dig kontakta personal i restaurangen.

Momsen på livsmedel är 12% och på alkoholhaltiga drycker 25%. På ditt kvitto finns momsen specificerad.

Alkoholhaltiga drycker

Enligt svensk lagstiftning får inga drycker säljas till personer under 18 år eller för take away. För att säkerställa detta inom restaurangen kan inte alkoholhaltiga drycker beställas för att ta med från restaurangen. Vid beställning av alkohol i restaurangen kan du bli ombedd att visa legitimation. Vi serverar inte heller alkohol till uppenbart berusade personer och personalen kan låta bli att servera alkohol. Om vi inte serverar beställda drycker på grund av berusning kommer vi återbetala det du betalat för drycken.

Sen upphämtning

Om inte annat angetts av dig vid beställning kommer din mat tillagas omgående vilket innebär att den är färdig inom 10 minuter. För mat som skall tas med skickas en notis om att maten är färdig för upphämtning. Mat som inte upphämtats inom 40 minuter från beställning kommer kasseras. För outhämtad mat sker ingen återbetalning.

Återbetalning och reklamation

Har något blivit fel eller om du är missnöjd ber vi dig påtala detta för personal i restaurangen. Eventuell återbetalning sker på samma sätt som du valt att betala dvs återföring av pengar till ditt konto via Swish eller insättning på det kort du betalat med.

Problem med beställning

Upplever du problem vid beställning eller med appen så ska du i första hand kontakta personalen i den aktuella restaurangen.

Ångerrätt

Med vår app köper du mat och dryck vilket är varor som pga sin beskaffenhet inte kan återlämnas. Innebörden av detta är att det inte finns någon ångerrätt enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Då vi är måna om att du ska vara nöjd ber vi dig dock påtala om det är något du är missnöjd med eller om du ångrat dig så ska vi försöka lösa den uppkomna situationen på bästa sätt.

Ändra en beställning

När du betalt för din beställning går denna direkt till köket för tillagning vilket innebär att det inte är möjligt att ändra beställningen efter betalning. Är du i restaurangen kan du dock påkalla personal så hjälper vi till med att rätta till din beställning.

Ändringar i köpvillkor

Köpvillkor kan komma att ändras. Aktuella köpvillkor finns alltid tillgängliga i den senaste versionen av appen.

Hur behandlas mina personuppgifter hos er?

Alla uppgifter hanteras i enlighet med vår integritetspolicy som går att läsa separat.

Tillverkare av appen
Krogia
Krogia AB
559121-0744

support@krogia.se